an ordinary day at the office

Maandag, na de vakantie. Iedereen weer naar school en aan het werk. Ik heb vandaag ook een dag op kantoor. Een advocaat zit echt niet hele dagen in de rechtszaal. Heel veel van zijn/haar tijd wordt besteed aan andere zaken (zeker als je ook nog eenpitter bent). Hoe kan mijn dag er vandaag uitzien? In foto’s zal ik hier een impressie van geven.

IMG_0570

De dag begin ik uiteraard met een kop koffie of  thee, net waar ik zin in heb, en dan volgt meestal eerst het administratieve gedeelte: de administratie en de post.

IMG_0565

Ondertussen begint de telefoon al te rinkelen. De ene dag is echter de andere niet en iedere dag is het weer een verrassing hoeveel ik dit apparaat in handen heb.

IMG_0564

Ondertussen zijn er ook mailtjes te beantwoorden en moeten er brieven en stukken geschreven worden, (alimentatie)berekeningen gemaakt worden en boedelverdelingen verwerkt worden. Veel computerwerk dus.

IMG_0566

Juridisch uitzoekwerk blijft altijd terugkomen en met grote regelmaat worden de wetboeken er toch weer op nageslagen.

IMG_0571

Vaak zijn er ook afspraken met cliënten, even de zaak doornemen of een nieuwe zaak innemen. Dit is altijd een welkome afwisseling op zo’n administratieve dag. Het kan echter ook een viergesprek zijn in een dossier waarbij de wederpartij met zijn/haar advocaat komt praten met mij en mijn cliënt om te proberen of we er zonder de rechtbank uit kunnen komen.

IMG_0569

Een kort geding aanvragen, verzoekschriften, verweerschriften en/of dagvaardingen naar de rechtbank sturen hoort er natuurlijk ook bij. Dit is uiteraard niet iedere dag het geval, maar het omvat toch ook een groot gedeelte van mijn werkzaamheden.

Ergens tussendoor probeer ik altijd even thuis te gaan eten. Ik merk dat het voor mij goed is om even op de fiets, de frisse Zeeuwse wind te voelen en de boel de boel te laten. Kan ik er ’s middags weer fris tegenaan.

Dit was een kleine inkijk in de werkzaamheden van een advocaat op een gewone kantoordag. Als ik er aan denk om foto’s te maken, zal ik ook een keer een rechtbankdag verslaan.

Ilona Anthonise-Gieling
Advocaat
Tel: 0113-34 86 28
www.defamiliepraktijkgoes.nl
Facebook: de familiepraktijk
Twitter: info_FamilieAdv

Door de site te te blijven gebruiken (scrollen en navigeren), gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Indien u deze website blijft gebruiken zonder dat u uw cookie-instellingen wijzigt of u klikt hieronder op "Accepteren", dan bent u automatisch akkoord met deze instellingen. Ook indien u doorgaat met surfen, scrollen en navigeren op deze website, bent u akkoord.

Sluiten